Transfernieuws

AZ heeft miljoenenaankoop binnen: Mihailovic komt over uit de Major League Soccer

AZ heeft miljoenenaankoop binnen: Mihailovic komt over uit de Major League Soccer

24-08-2022 16:09 Laatste update: 16:17

AZ heeft zich verzekerd van de komst van Djordje Mihailovic. De aanvallende middenvelder uit de Verenigde Staten wordt door de Alkmaarders overgenomen van CF Montréal. De 23-jarige Amerikaan tekent tot medio 2027 in Alkmaar. 

"Het is een heel goed gevoel om hier te zijn", laat Mihailovic weten op de clubsite. "Ik denk dat de voetbalfilosofie goed bij me past en AZ is een club waar ik mezelf kan ontwikkelen als speler. Ik weet dat mijn definitieve overstap pas later volgt, maar ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen. Ik vind het geen probleem om het seizoen af te maken bij Montréal, want die club heeft me veel gebracht. Ik wil graag nog iets teruggeven, omdat we een goede kans hebben om iets speciaals neer te zetten."

Mihailovic maakt eerst het seizoen af bij CF Montréal en sluit in januari aan bij AZ. "Het liefst wil je dat een speler per direct kan aansluiten", aldus Huiberts. "Dat hebben we ook wel geprobeerd, maar dat was voor Montréal onbespreekbaar. Zij zitten in de eindfase van de competitie en spelen daarna de play-offs. Uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen en gaat Djordje per begin januari speelgerechtigd zijn voor ons en wellicht sluit hij al eerder aan om mee te trainen."

De Amerikaan kwam tot 59 officiële wedstrijden voor de MLS-club, waarin hij twaalfmaal scoorde en negentien assists gaf. Het is onbekend hoeveel AZ voor de middenvelder betaalt, maar er wordt gespeculeerd over zes miljoen euro. Daarmee zou hij een van de duurste aankopen in de geschiedenis van de Alkmaarders zijn. Op nummer één staat Mounir El Hamdaoui die in 2007 voor zeven miljoen euro van Willem II werd overgenomen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!