Flets Bayern krijgt deksel op neus: Augsburg pakt drie punten tegen Rekordmeister

20-11-2021 09:11

Een flinke verrassing in de Bundesliga vrijdagavond. FC Augsburg won in eigen stadion knap met 2-1 van Bayern München. Der Rekordmeister had het overgrote deel van het balbezit, maar kwam tot opvallend weinig kansen tegen de laagvlieger.

Bayern had vanaf minuut één de bal in zijn bezit, maar deed er maar weinig mee. Aan de andere kant was Augsburg wel effectief: de eerste de beste kans werd meteen afgemaakt door Mads Pedersen. Hij kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied van Bayern, twijfelde niet en schoot de bal snoeihard langs een volslagen kansloze Manuel Neuer.

Een wake-up-call was dit echter niet voor Bayern. Het bleef de bal in bezit houden, maar kansen creëren deed het nauwelijks. Aan de andere kant van het veld kreeg het vervolgens wéér het deksel op de neus. André Hahn kopte een voorzet van Iago richting het Bayern-doel. Neuer kreeg er een handje achter, maar kon niet voorkomen dat Augsburg op 2-0 kwam.

Wie anders dan Robert Lewandowski zorgde ervoor dat de spanning op slag van rust weer terugkwam in de wedstrijd, maar in de tweede helft ging Bayern vrolijk verder met waar het in de eerste helft gebleven was. Het creëerde wel een aantal kansen, maar écht in de problemen kwam Augsburg niet. Jeffrey Gouweleeuw speelde de hele wedstrijd mee en zag hoe zijn ploeg de 2-1 voorsprong over de streep wist te trekken.

Drie belangrijke punten voor Augsburg in de strijd om degradatie, terwijl Bayern met de nederlaag de spanning weer helemaal terug laat keren in de Bundesliga. Borussia Dortmund kan, wanneer er dit weekend gewonnen wordt van VfB Stuttgart, tot op één punt komen van Der Rekordmeister.