Transfernieuws

'Newcastle legt minimaal 70 miljoen euro neer voor voormalig Willem II-spits'

'Newcastle legt minimaal 70 miljoen euro neer voor voormalig Willem II-spits'

24-08-2022 14:21 Laatste update: 14:28

Alexander Isak staat op het punt om Real Sociedad te verlaten voor de Premier League. Het steenrijke Newcastle United heeft een bod van maximaal 75 miljoen euro neergelegd bij de Basken, die zo’n aanbieding niet lijken kunnen te weigeren.

Dat melden verschillende Spaanse media. Newcastle zou een bod hebben neergelegd van zeventig miljoen euro vast plus vijf miljoen euro aan bonussen. Daarnaast zou er ook een doorverkooppercentage zijn bedongen van nog eens tien procent, een aanbod dat Sociedad niet kan weigeren.

Dat betekent dat Isak na drie seizoenen de Primera División voor de Premier League gaat inruilen. De Basken betaalde destijds zo’n tien miljoen euro aan Borussia Dortmund om de voormalig Willem II-spits over te nemen, nu krijgen ze minimaal het zevenvoudige.

Isak ontwikkelde zich bij Sociedad tot een spits die het net vrij makkelijk weet te vinden. Dat liet hij ook al zien in zijn periode bij Willem II in het seizoen 2018/2019. De Tilburgers huurde hem voor een half jaar van Dortmund. In zestien wedstrijden wist hij toen dertien keer te scoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!