Transfernieuws

Dammers is weer Willem II'er: 'Terugkeren naar de Eredivisie is een morele plicht'

Dammers is weer Willem II'er: 'Terugkeren naar de Eredivisie is een morele plicht'

24-08-2022 09:59

Wessel Dammers gaat aan de slag bij Willem II. De 27-jarige mandekker vertrekt bij FC Groningen om de Tilburgers te helpen in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

Dammers tekent een contract voor drie seizoenen, tot medio 2025, bij Willem II. De verdediger was op een zijspoor beland bij Groningen, dat hem afgelopen seizoen al uitleende aan de club uit Tilburg. Door de degradatie hebben de Brabanders de koopoptie in het contract niet kunnen lichten, maar nu is er alsnog een tussenweg gevonden.

"Ik heb in een paar maanden met veel mensen een erg goede band gekregen. Met medespelers maar juist ook andere personen. Het was dus kort maar heel krachtig. Die goede contacten zijn me veel waard en dragen bij aan mijn besluit om terug te keren", aldus Dammers op de clubsite van Willem II. "Terugkeren naar de Eredivisie is een prachtige uitdaging en ook een morele plicht, want ik voel me nog steeds medeverantwoordelijk voor de degradatie."

Dammers speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar in verschillende jeugdelftallen de spits was. Nadat hij geen kans meer kreeg in Rotterdam, vertrok hij naar SC Cambuur. Daarna maakte hij jaren door bij Fortuna Sittard en SC Cambuur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!