Schmidt en Neres bereiken groepsfase Champions League ten koste van Dinamo Kiev

23-08-2022 22:51 Laatste update: 22:55

Benfica heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Roger Schmidt en aanvaller David Neres won over twee wedstrijden met 5-0 van Dinamo Kiev.

De Portugezen wonnen het eerste duel met 0-2, mede door een assist van Neres. In de tweede wedstrijd was Benfica wederom te sterk voor de Oekraïners. In Lissabon won de ploeg van Schmidt met 3-0. Na 27 minuten kwam de Portugese grootmacht op voorsprong dankzij een treffer van Nicolás Otamendi. De Argentijnse verdediger kopte een piekfijne voorzet van ex-Ajacied Neres binnen.

Dertien minuten later verdubbelde Rafa Silva de voorsprong. Vlak voor rust schoot Neres al de eindstand op het scorebord: 3-0. De Braziliaanse dribbelaar krulde de bal op heerlijke wijze binnen. In dit tweeluik heeft de voormalig Ajacied zich van zijn beste kant laten zien met één doelpunt en twee assists. Nu mag hij zich gaan opmaken voor de groepsfase van de Champions League.

Donderdagavond om 18.00 uur vindt de loting van het miljardenbal plaats in Istanbul.