Nieuws

Begeerde Schouten verlengt contract bij Bologna met oog op WK in Qatar

Begeerde Schouten verlengt contract bij Bologna met oog op WK in Qatar

23-08-2022 18:22 Laatste update: 18:24
1

Jerdy Schouten heeft zijn contract tot de zomer van 2026 verlengd. Hiermee lijkt de 25-jarige middenvelder, ondanks de vele interesse, trouw te blijven aan zijn huidige werkgever.

Schouten maakte in 2019 voor ruim twee miljoen euro de overstap van Excelsior naar Bologna. De controleur heeft de afgelopen jaren een sterke indruk gemaakt bij Bologna, waardoor hij deze zomer kon rekenen op interesse uit de grote Europese competities. In Italië heeft de Nederlandse middenvelder zich ook in de kijker gespeeld bij bondscoach Louis van Gaal. Schouten maakte op 8 juni zijn Oranje-debuut tegen Wales (2-1 overwinning). Met het oog op het WK lijkt de voormalig speler van Excelsior te kiezen voor zekerheid en kiest hij voor een langer verblijf in Bologna.

De Oranje-international doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waarna hij op 1 juli transfervrij naar Telstar vertrok. Twee seizoenen later speelde Schouten in de Serie A. In totaal kwam hij de afgelopen jaren tot 72 optredens in de Italiaanse competitie. Hierin wist hij twee keer te scoren en leverde hij drie assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!