Transfernieuws

'NEC veegt eerste concrete bod van Griekse kampioen op Tavsan van tafel'

'NEC veegt eerste concrete bod van Griekse kampioen op Tavsan van tafel'

23-08-2022 18:08 Laatste update: 18:09

NEC Nijmegen heeft het eerste bod van Olympiakos op Elayis Tavsan afgewezen, meldt De Gelderlander. De 21-jarige aanvaller wil graag vertrekken uit Nijmegen, maar NEC wil hem niet voor een appel en een ei laten gaan.

'Tavsan vindt dat hij toe is aan een stap hogerop en heeft dat ook intern aangegeven bij NEC. De club laat hem niet zomaar gaan en eist naar verluidt zo’n 3 miljoen euro', schrijft De Gelderlander. Eerder toonden het Italiaanse Empoli en verschillende clubs uit de Bundesliga al interesse in de flegmatieke buitenspeler, maar naar verluidt is Olympiakos de eerste club die écht concreet is. 

Tavsan maakte in de zomer van 2020 voor 200.000 euro de overstap van Sparta Rotterdam naar NEC. Tot dusver speelde de 21-jarige vleugelaanvaller 75 wedstrijden voor de Nijmegenaren. Hierin scoorde hij negentien keer en leverde Tavsan negen assists. Ook maakte hij afgelopen seizoen zijn opwachting bij Jong Oranje. In vier optredens scoorde de jeugdinternational drie keer.

Trainer Erik Meijer gaf eerder al aan dat hij Tavsan graag bij zijn selectie wil houden. "Je kunt alleen weggaan als je iedere week laat zien dat je een van de besten bent", zei hij tegenover ESPN. "Daar mag hij zich nu op focussen. Hij moet zorgen dat hij beslissend wordt en dan kijken we in de toekomst wel verder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!