Transfernieuws

'Van der Hart keert na drie jaar terug in de Eredivisie en tekent bij FC Emmen'

'Van der Hart keert na drie jaar terug in de Eredivisie en tekent bij FC Emmen'

23-08-2022 17:52 Laatste update: 17:55

FC Emmen gaat zich versterken met Mickey van der Hart, meldt Voetbal International. Naar verluidt moeten de laatste plooien gladgestreken worden, voordat de transfer wereldkundig gemaakt kan worden.

Van der Hart is op dit moment clubloos. Zijn contract liep op 1 juli af bij het Poolse Lech Poznan, waardoor de sluitpost op zoek is naar een nieuwe werkgever. Hij maakte in de zomer van 2019 de overstap van PEC Zwolle naar de Poolse club, waar hij uiteindelijk drie seizoenen onder contract stond. In totaal heeft Van der Hart in 65 wedstrijden het doel verdedigd van Lech Poznan. In 27 wedstrijden hield hij de nul.

De 28-jarige sluitpost doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar brak nooit door in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In het seizoen 2014/2015 speelde Van der Hart op huurbasis voor Go Ahead Eagles. Eén seizoen later kwam de keeper uit voor aartsrivaal PEC Zwolle, waar hij in totaal vier seizoenen zou spelen. In Emmen moet Van der Hart gaan concurreren met Eric Oelschlägel. De Duitse goalie kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!