Nieuws

Ralf Seuntjens openhartig: 'Toen zei hij in één keer: Bro you've got cancer, man'

Ralf Seuntjens openhartig: 'Toen zei hij in één keer: Bro you've got cancer, man'

23-08-2022 17:06

Ralf Seuntjens vertelt in een openhartig gesprek met ESPN hoe het op dit moment met hem gaat. De 33-jarige aanvalsleider verruilde in maart NAC Breda voor FC Imabari, maar in mei werd een tumor bij hem ontdekt.

"Het is bizar eigenlijk. Je gaat naar Japan. Toch een beetje een droom die uitkomt. Eerst NAC, dan nog Japan. Niet verwacht. 4 mei speel je dan een wedstrijd en krijg je twee tikken op je schouderblad. Die wedstrijd winnen we dan met 1-0 en scoorde ik gelukkig nog een goal. Maar ik bleef last houden van mijn schouderblad", vertelt Seuntjens.

De Bredanaar laat weten dat hij een scan niet noodzakelijk vond. "Maar daar zijn ze echt van: Nee, we gaan gewoon een scan maken. Op 9 maakte ik die scan. Dan zit je te wachten. Ik zag doktoren heen en weer lopen naar een kamer en toen zei ik nog tegen mijn tolk: dat is geen best nieuws wat die persoon gaat krijgen. En toen werden wij binnengeroepen en stonden we tegenover een groepje artsen."

"Een arts wijst iets aan en de tolk naast mij begon te huilen", vervolgt Seuntjens. "Ik kijk hem aan en mijn eerste gevoel gaat zo van: mijn schouderblad ligt doormidden of een pees is afgescheurd. Ik dacht: dat is einde seizoen. Maar toen zei hij in één keer: Bro, you've got cancer, man. Dan verlaat je het kamertje en dan weet je het even niet meer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!