Nieuws

Eindelijk: Nederland na zeven jaar terug in top-tien FIFA-ranking

Eindelijk: Nederland na zeven jaar terug in top-tien FIFA-ranking

19-11-2021 15:16 Laatste update: 15:32

Voor het eerst in zeven jaar tijd staat Nederland weer in de top-tien van de FIFA-wereldranglijst. België blijft lijstaanvoerder, Italië zakt twee plekken na het mislopen van (directe) kwalificatie voor het WK.

In 2011 bereikte Oranje nog de koppositie van het klassement. Daarna gingen de prestaties van het Nederlands elftal in rap tempo achteruit, de derde plek op het WK 2014 buiten beschouwing gelaten. Het dieptepunt werd bereikt in 2017, toen Nederland onder leiding van trainer Dick Advocaat de 36e positie op de wereldranglijst bekleedde.

Dankzij de overwinning van Oranje op Noorwegen en de daarmee gepaard gaande kwalificatie voor het WK in Qatar, betreedt Oranje nu voor het eerst in zeven jaar weer de top-tien van de wereld. Nederland profiteert mede doordat Mexico maar liefst vijf plaatsen zakt op de ranglijst. In het kielzog van lijstaanvoerder België staat Brazilië op de tweede plaats, met een kleine achterstand van iets meer dan twee punten op onze zuiderburen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!