WK nog niet zeker voor Fraser: 'Aantal zaken moet besproken worden'

WK nog niet zeker voor Fraser: 'Aantal zaken moet besproken worden'

19 november - 14:46 Laatste update: 14:53
Nederland 0 Reacties

Het is nog niet zeker dat Henk Fraser, trainer van Sparta en assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, naar het WK gaat. In gesprek met RTV Rijnmond geeft de oefenmeester te kennen dat hij nog niet weet 'wat de toekomst verder brengt'.

Ondanks dat Fraser zichtbaar geniet van zijn werkzaamheden bij Oranje, is zijn aanwezigheid in Qatar in november en december 2022 nog niet zeker. "We hebben gesproken over een aantal fases", laat hij weten aan RTV Rijnmond. "De eerste was de kwalificatie, dat hebben we nu voor elkaar. Wat de toekomst verder brengt weet ik nog niet. Er zijn altijd een aantal zaken die weer besproken moeten worden. Vanuit de bondscoach, vanuit de KNVB, vanuit Sparta en vanuit mezelf."

"Ik denk dat de wedstrijd uitstekend verliep, volledig volgens plan", blikt hij terug op de allesbeslissende zege op Noorwegen. "Het was terecht dat we die wedstrijd uiteindelijk wonnen." Hij vervolgt: "Ik heb het in alle opzichten naar m'n zin. De spelers zijn fantastisch, het is een hechte groep. De staf onderling is ook fantastisch, ik heb waanzinnige en professionele mensen leren kennen. Heel veel zaken die je mee kan nemen naar je club."

Na een bewogen week, waarin de keeperscarrousel op volle toeren draaide bij Oranje en bondscoach Van Gaal een botje in zijn heup brak, kwalificeerde Oranje zich middels een 2-0 overwinning in de Kuip op Noorwegen voor het WK in Qatar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie