Heracles zet titelaspiraties voort,  Jong Ajax geeft voetballes aan de Graafschap

Heracles zet titelaspiraties voort, Jong Ajax geeft voetballes aan de Graafschap

22-08-2022 22:20 Laatste update: 23:57

Heracles Almelo is na drie wedstrijden nog steeds foutloos na een overwinning op Jong PSV. De Almeloërs wonnen op bezoek in Eindhoven met 0-3. Jong Ajax gaf de Graafschap voetballes in een 5-1 overwinning voor de Amsterdammers. Jong AZ was in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-2 te sterk voor Almere City.

Jong PSV-Heracles

Degradant Heracles is op jacht naar promotie nog ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder won de ploeg al van ADO Den Haag en Jong Utrecht. In Eindhoven waren ze weer heer en meester waardoor ze na drie wedstrijden op negen punten staan. Lucas Schoofs opende de score, Anas Ouahim maakte er 0-2 van en Emil Hansson bepaalde de eindstand op 0-3. PSV liet in de blessuretijd na om een eretreffer te maken. Dante Sealy miste een strafschop die werd gekeerd door keeper Michael Brouwer.

Jong Ajax-De Graafschap

Bij Jong Ajax mocht Lorenzo Lucca zijn opwachting maken. Mede door een doelpunt van de Italiaan wonnen de Amsterdammers met ruime cijfers. Sontje Hansen opened de score met een laag schot. Camiel Neghli tekende voor de gelijkmaker na een snelle uitbraak. Op slag van rust draaide Hansen knap weg bij zijn tegenstander en zette hij Ajax op 2-1. Een krul van Gabriel Misehouy, een afstandschot van Christian Rasmussen en een intikker van Lucca hielpen Ajax aan een verdiende 5-1 zege.

Jong AZ- Almere City

Jong AZ is na drie wedstrijden ook nog steeds ongelsagen en heeft negen punten. Door doelpunten van Iman Griffith en Maxim Dekker leidde de thuisploeg binnen dertig minuten al met 2-0. In de 72e minuut maakte Fedde de Jong de 3-0 waarna de wedstrijd in de tas leek. Echter scoorde Jeredy Hilterman en Thomas Poll waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. Manel Royo liet een kans op de gelijkmaker onbenut.