La Vanguardia: Dani Alves gaat bij Barça voor minimaal salaris spelen

La Vanguardia: Dani Alves gaat bij Barça voor minimaal salaris spelen

19 november - 14:10 Laatste update: 14:35
Primera División 0 Reacties

De inhoud van het contract dat Dani Alves bij FC Barcelona getekend heeft, is openbaar gemaakt door de Spaanse krant La Vanguardia. Het medium meldt dat de Braziliaan voor het laagst mogelijke salaris gaat spelen.

De komst van Alves werd afgelopen weekend wereldkundig gemaakt door Barça. Nu is ook duidelijk wat de grootste prijzenpakker in de voetbalhistorie gaat verdienen: 155 duizend euro per jaar. Volgens de Spaanse competitieregelementen is dit het minimale bedrag dat een club uit moet keren aan een speler.

In het contract van de man die afgelopen zomer goud veroverde met Brazilië op de Olympische Spelen is een transferclausule opgenomen van 100 miljoen euro, meldde RAC1 eerder deze week. Als Alves in meer dan zestig procent van de wedstrijden in actie komt, staat daar een bonus tegenover volgens La Vanguardia.

De Braziliaan, die tussen 2008 en 2016 al eerder speelde voor Barcelona, heeft een contract getekend tot medio 2022, met een optie voor een extra jaar. Vanaf 1 januari kan de nieuwe trainer Xavi een beroep op hem doen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie