Nieuws

Mensenrechtenorganisatie meldt schrijnende cijfers Qatar: bijna 40.000 gewonden

Mensenrechtenorganisatie meldt schrijnende cijfers Qatar: bijna 40.000 gewonden

19-11-2021 12:37

Voor de organisatie van het WK in Qatar zijn in 2020 vijftig mensen omgekomen bij de bouwwerkzaamheden. Vijfhonderd medewerkers raakten ernstig gewond en liefst 37.600 mensen liepen verwondingen op. 

De mensenrechtenorganisatie International Labour Organization (ILO) maakt die cijfers vrijdagochtend bekend. In het opgestelde rapport staat dat veel gewonden immigranten uit Bangladesh, India en Nepal zijn. Het vallen van hoogte en verkeersongevallen staat bovenaan de lijst van oorzaken voor ernstig letsel, gevolgd door vallende voorwerpen op bouwplaatsen.

ILO maakt duidelijk dat deze analyse van gegevens over arbeidsongevallen de meest complete en nauwkeurige is, die Qatar ooit heeft gekend. De publicatie van het rapport vergroot de groeiende roep om meer transparantie en verantwoording voor de sterfgevallen in Qatar, in aanloop naar het WK. Hoofdonderzoeker Rafael Consunji is verheugd te zien dat de onderzoeksresultaten zijn toegepast bij bewustwordingsacties, maar spreekt van 'een routekaart voor actie'. "We moeten snel handelen, want achter elke statistiek staat een werknemer en zijn familie", besluit Consunji. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!