Nieuws

Hiddink gaat aan de slag bij de Australische voetbalbond in aanloop naar WK

Hiddink gaat aan de slag bij de Australische voetbalbond in aanloop naar WK

22-08-2022 07:37

Guus Hiddink gaat aan de slag bij de Australische voetbalbond om te helpen in de voorbereiding op het WK in Qatar. De voormalig trainer gaat volgende maand bondscoach Graham Arnold assisteren bij de oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland.

Arnold is vol lof over de Nederlander. "Guus kan geweldig verhalen vertellen, dus ik ben heel benieuwd welke invloed hij heeft op de huidige generatie Australische voetballers. Niet alleen is het belangrijk dat we erkenning geven aan de mensen die een enorme bijdrage hebben geleverd aan de sport in ons land. Ik denk ook dat Guus de spelers kan inspireren."

Hiddink was eerder al eens bondscoach van Australië en leidde het land in 2006 naar het WK in Duitsland. De 'Socceroos' deden daar voor het eerst in 32 jaar mee aan het WK maar werden in de achtste finales uitgeschakeld door latere wereldkampioen Italië. Destijds was waren de rollen omgedraaid en was Arnold assistent van Hiddink.

De 75-jarige Nederlander kijkt zelf erg uit naar het nieuwe avontuur. "Als ik met mensen praat over mijn carrière, komen altijd mijn ervaringen met de 'Socceroos' ter sprake. Ik kijk er naar uit om weer naar Australië te gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!