Pechvogel Kishna knokt zich weg omhoog: 'In dat gat ga ik niet meer vallen'

Pechvogel Kishna knokt zich weg omhoog: 'In dat gat ga ik niet meer vallen'

19 november - 12:12 Laatste update: 12:15
Keuken Kampioen Divisie 0 Reacties

Ricardo Kishna uit zich openhartig over zijn mentale problemen. De vleugelspeler van ADO Den Haag kampte lange tijd met depressies en paniekaanvallen, maar heeft dankzij een pycholoog handvaten gekregen om dat te voorkomen. 

Na lang blessureleed stond Kishna begin dit seizoen eindelijk weer op het veld, toen hij het coronavirus opliep. Een lange nasleep hield hem weken aan de kant. Bang voor een mentale terugslag was hij niet. "Ik weet wat ik moet doen om rustig te blijven. Je weet wanneer paniekaanvallen eraan zitten te komen en hoe je dat tegen moet gaan. Ik heb een soort methode gevonden", erkent hij in gesprek met ESPN. "In dat duistere gat gaan we niet meer vallen."

Een psycholoog heeft hem die methode aangeleerd. Kort haakt de ADO-speler erop in. "Het is vrij simpel: ritme en structuur. Weet je wat het is? Ik doe iets vanaf mijn vijfde dagelijks, maar door omstandigheden kan je je droom niet vervullen. Dat is best wel een tik", geeft hij openlijk toe.

Dat Kishna vorig jaar naar buiten trad met zijn mentale problemen, om het onderwerp bespreekbaar te maken, levert hem nog altijd positieve reacties op. "Niet alleen voetballers. Ook jongens die bij de O13 spelen, maar ook moeder van twee kinderen die zeggen: wat fijn dat je dit hebt gedaan. Dat is alleen maar goed, denk ik." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie