Ekkelenkamp: 'Ik heb er vertrouwen in dat dat alsnog gaat gebeuren'

Ekkelenkamp: 'Ik heb er vertrouwen in dat dat alsnog gaat gebeuren'

19 november - 11:18 Laatste update: 12:02
Bundesliga 0 Reacties

Jurgen Ekkelenkamp is vier maanden na zijn overstap van Ajax naar Hertha BSC nog niet zeker van een basisplaats. Desondanks is de 21-jarige middenvelder dik tevreden.

Ekkelenkamp blonk de afgelopen maanden stelselmatig uit bij Jong Oranje en is inmiddels uitgegroeid tot vaste waarde in de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. De Zeistenaar staat zaterdag voor zijn eerste stadsderby in Duitsland: om 18.30 uur nemen Union Berlin en Hertha BSC het tegen elkaar op. In het onderlinge duel wordt bepaald wie zich tot Stadtmeister kroont. De Nederlander moet hopen op een invalbeurt: de verwachting is dat er geen basisplaats voor hem is weggelegd.

Bij Ajax zat Ekkelenkamp meer op de bank dan hem lief was en op termijn leek een basisplaats door de hevige concurrentie niet tot de mogelijkheden te behoren. Clubs uit binnen- en buitenland toonden interesse. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat Ekkelenkamp in op het feit dat hij tot op heden geen basisplaats heeft bemachtigd. "Ik ben hier alleen wat later ingestroomd. De Bundesliga was al vier speelronden onderweg. Dan is het wat lastiger om direct een basisplaats af te dwingen, maar dat betekent niet dat ik er geen vertrouwen in heb dat dat alsnog gaat gebeuren." Desondanks heeft de jongeling het naar zijn zin. "Ik ben nu redelijk gesetteld. Het appartementje is ingericht. Ik ken de stad al aardig en ik zit echt in een leuk team. Bij Hertha zijn ze blij met me en andersom ook."

Ekkelenkamp vindt dat het tot nu toe 'prima gaat' bij de Duitse club en laat weten dat 'een basisplaats en belangrijker worden voor de club' zijn belangrijkste doelen zijn voor dit seizoen. De middenvelder, die dit seizoen één keer in de basis startte, was al tweemaal trefzeker voor de ploeg uit Berlijn. Tegen Greuther Fürth en tegen Eintracht Frankfurt (beiden 2-1 winst) schoot hij Hertha BSC hoogstpersoonlijk naar de overwinning.

Hertha BSC draait dit seizoen nog niet op volle toeren: de ploeg bezet de dertiende plaats in de Bundesliga. De ploeg van trainer Pál Dárdai incasseerde tot nu toe maar liefst 24 treffers. Alleen hekkensluiter Greuter Fürth doet het met 29 tegengoals nog slechter.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie