Nieuws

Fortuna Sittard stunt en haalt 39-voudig international van Griekenland binnen

Fortuna Sittard stunt en haalt 39-voudig international van Griekenland binnen

19-11-2021 11:10

Andreas Samaris heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Fortuna Sittard. De Limburgers stunten met de komst van de ex-speler van Benfica.

"Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur", laat Samaris weten op clubsite. "Ik ben nu een paar dagen in Nederland en het bevalt me goed. Na een prachtige periode in Portugal kijk ik enorm uit naar dit nieuwe avontuur en zal er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team."

Na zeven jaar bij Benfica te hebben gespeeld liep het contract van de Griek af. De controlerende middenvelder, goed voor 39 interlands bij Griekenland, kwam in 2014 voor 10 miljoen euro over van Olympiakos. De laatste seizoenen bij Benfica raakte hij steeds meer op een zijspoor, waardoor zijn contract niet verlengd werd.

Technisch manager Sjoerd Ars is in zijn nopjes met de komst van de Griek. "We halen met Andreas enorm veel kwaliteit in huis, normaal gesproken is een speler van zijn kaliber niet haalbaar voor ons. Hij heeft de afgelopen dagen een uitstekende indruk op ons gemaakt. Als speler, maar ook zeker als mens. Hij is een op-en-top prof en ondanks zijn mooie carrière nog steeds enorm hongerig."

Fortuna Sittard kan versterkingen goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De Limburgers bezetten de zeventiende plaats in de Eredivise met negen punten. Aanstaande zaterdag staat om 21.00 uur een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!