Nieuws

Premier League haalt astronomisch bedrag van 2,37 miljard euro binnen

Premier League haalt astronomisch bedrag van 2,37 miljard euro binnen

19-11-2021 10:48 Laatste update: 10:33

De Premier League heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met NBC Universal. Met de deal is een bedrag van maar liefst 2,37 miljard euro gemoeid. Het Amerikaanse mediaconglomeraat verzekert zich voor de komende zes jaar van de rechten voor het live uitzenden van Premier League-voetbal.

"NBC heeft de populariteit van de competitie in de Verenigde Staten aanzienlijk versterkt", reageert algemeen directeur Richard Masters van de Premier League. De afgelopen zes jaar bezat NBC de rechten ook al. Toen werd er 'slechts' 800 miljoen euro betaald voor de licentie.

Met de verlenging van NBC als mediapartner, doet de Premier League opnieuw uitstekende zaken. In mei werd al een zeer lucratieve overeenkomst afgesloten met Sky Sports, BT Sport, de BBC en Amazon Prime Video over de binnenlandse rechten voor een periode van drie jaar. Met die deal was het astronomische bedrag van 5,5 miljard euro gemoeid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!