Nieuws

'Als Barcelona Frenkie de Jong verkoopt, denk ik dat ze een fout maken'

'Als Barcelona Frenkie de Jong verkoopt, denk ik dat ze een fout maken'

20-08-2022 12:50

Riqui Puig heeft zijn eerste minuten in de benen voor LA Galaxy. De talentvolle middenvelder maakte deze zomer de overstap van FC Barcelona naar Amerika en is erg lovend over zijn ex-ploeggenoot Frenkie de Jong.

"Er zijn veel mensen die mijn keuze niet begrijpen. Ja, het is een ingrijpende beslissing geweest", zegt Puig na afloop van zijn debuut in gesprek met ESPN. "Ik heb mijn hele leven bij Barcelona gespeeld. Mijn familie, vriendin en beste vrienden wonen daar allemaal nog. Zij steunen me. Ik denk dat mijn keuze ervoor kan zorgen dat meer jonge spelers naar de MLS komen. Deze competitie heeft veel kwaliteit. Er zit ook niet veel verschil tussen de clubs. Er is hier niet een verdeling zoals in La Liga, met Barcelona en Real Madrid als topclubs."

Ondanks dat De Jong in het verleden een grote concurrent was van Puig, is de jonge Spanjaard erg te spreken over de Oranje-international. "We konden het altijd goed met elkaar vinden", reageert de middenvelder van LA Galaxy. "Frenkie is een rolmodel geweest voor mij. Zijn familie, zijn vriendin, ze zijn geweldige mensen. Barça heeft misschien geld nodig en moet Frenkie daardoor verkopen, maar hij is een fantastische speler. Er lopen niet veel spelers zoals hij rond in Europa. Als Barcelona hem verkoopt, denk ik dat ze een fout maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!