Nieuws

Stam beschermt Maguire: 'Ten Hag vraagt dingen waar hij niet aan gewend is'

Stam beschermt Maguire: 'Ten Hag vraagt dingen waar hij niet aan gewend is'

20-08-2022 12:02

Jaap Stam neemt het op voor Harry Maguire. De voormalig verdediger van Manchester United is van mening dat de kritiek van de supporters op de centrumverdediger niet terecht is en denkt dat de Engelsman even tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de tactiek van Erik ten Hag.

"Harry kan beter dan wat hij heeft laten zien bij de club", steekt Stam van wal in gesprek met Safebettingsites. "De manager vraagt dingen van hem waar hij misschien niet aan gewend is. Het vraagt tijd om het vertrouwen te krijgen dat je dat kunt uitvoeren. Nu speelt United ook nog maar met één controleur in plaats van twee, dat maakt het ook moeilijker. Het is makkelijker voor de tegenstander om druk te zetten."

Stam vindt dat de Engelse centrumverdediger ook vaker geholpen mag worden door zijn ploeggenoten. "Het is belangrijk dat de spelers om hem heen, de andere verdedigers maar ook de middenvelders, hem helpen en hem opties bieden. Diogo Dalot moet Maguire helpen als rechtsback, onder meer door de juiste posities in te nemen. Dat helpt hem vaak niet", oordeelt de voormalig verdediger van Manchester United.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!