Nieuws

Kuyt reageert op Verheydt-soap: 'Volgens mij is het bekend waar het vandaan komt'

Kuyt reageert op Verheydt-soap: 'Volgens mij is het bekend waar het vandaan komt'

20-08-2022 09:04

Dirk Kuyt vindt het een kwalijke zaak dat er interne gelekt is over het salaris van Thomas Verheydt. De trainer van ADO Den Haag heeft niet het idee dat deze 'rel' binnen de club invloed heeft gehad op de nederlaag van vrijdag tegen MVV.

De ploeg van Kuyt verloor vrijdag met 3-1 in Maastricht, waardoor de Hagenaren nog steeds op nul punten staan na drie duels in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik ben zelf ook voetballer geweest en ik weet hoe belangrijk vertrouwen is", zegt de voormalig Oranje-international in gesprek met Omroep West. "Als je een aantal slechte resultaten haalt, kan vertrouwen heel veel spanningen geven. Je hoeft geen hoogleraar te zijn om te zien dat er veel spanning op de groep staat."

Deze week maakte De Telegraaf bekend dat Verheydt een salaris van een half miljoen euro per jaar zou verdienen in Den Haag. De club ontkrachtte dit nieuws en volgens Kuyt is er geen spanning in de kleedkamer. "Ik heb niet het idee dat het impact heeft op de spelers", reageert de Katwijker. "We moeten er wel naartoe dat er niet meer intern gelekt wordt. Dat moeten we keihard aanpakken. Volgens mij is het bekend waar het vandaan komt. Dus ik hoop dat de mensen die erover gaan snel de juiste beslissing nemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!