Nieuws

'Als het lukt om Ziyech terug te halen, dan wordt Ajax daar niet slechter op'

'Als het lukt om Ziyech terug te halen, dan wordt Ajax daar niet slechter op'

20-08-2022 09:30

Wim Kieft vindt dat Ajax Antony moet laten vertrekken Manchester United. De club van manager Erik ten Hag wees eerder al een bod van tachtig miljoen euro af, maar volgens de ex-Ajacied moeten de Amsterdammers akkoord gaan met het volgende bod.

'Of ze bij Ajax nog lang kunnen genieten van de exceptionele kwaliteiten van Antony valt te bezien. Maar wat wil Ajax voor hem incasseren als tachtig tot 85 miljoen euro onvoldoende is? Honderd of 120 miljoen euro? Dat zijn bedragen die nu niet worden betaald, zelfs niet door een trainer van Manchester United, die iemand als Antony heel goed kent. Zoals Erik ten Hag', stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf.

'Daarom moet Ajax zo’n afkoopsom voor Antony nooit afwijzen', vervolgt de ex-Ajacied. Kieft is ervan overtuigd dat de Amsterdammers het vertrek van de Braziliaanse dribbelaar kunnen opvangen. 'Natuurlijk zul je zijn specifieke kwaliteiten missen; aan de andere kant heb je het alternatief al rondlopen in de Johan Cruijff Arena met Steven Berghuis en eventueel Mo Ihattaren daarachter. En lukt het om Hakim Ziyech terug te halen, dan wordt Ajax daar niet per definitie slechter van.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!