Nieuws

Dost: 'Als je mij haalt, weet je dat ik goals maak. De vraag is alleen hoeveel'

Dost: 'Als je mij haalt, weet je dat ik goals maak. De vraag is alleen hoeveel'

20-08-2022 10:55 Laatste update: 09:06

Bas Dost kijkt er enorm naar uit om zaterdagavond tegen zijn oude club FC Emmen te spelen. De spits flirtte een tijdje met een transfer naar Drenthe, maar koos uiteindelijk toch voor FC Utrecht.

"Ik vind het zeker mooi om daar terug te komen. Dat is de plek waar ik als voetballer ben opgegroeid, waar ik vanaf mijn twaalfde de jeugdopleiding heb doorlopen", zegt Dost in gesprek met De Telegraaf. "Vanaf mijn negende zat ik in de voetbalschool. Dat schept een extra band. Op mijn negentiende ben ik verkocht aan Heracles. Ik heb heel veel te danken aan FC Emmen, dus ik vind het leuk om terug te keren. Er zullen ook zaterdag ook de nodige familieleden en vrienden op de tribune zitten."

Ondanks dat Dost Emmen een hele mooie club vindt, heeft hij toch voor Utrecht gekozen. "Ik had inderdaad ook de mogelijkheid om deze zomer bij FC Emmen te gaan spelen. Daarover heb ik gesprekken gevoerd. Maar het is nu eenmaal niet zo gelopen. De ambitie van FC Utrecht sprak me enorm aan. FC Emmen was net gepromoveerd en zal normaal gesproken tegen degradatie spelen. Ik vond de stap van om het kampioenschap spelen met Brugge naar degradatievoetbal te groot."

Dost scoorde in zijn eerste wedstrijd voor Utrecht meteen twee doelpunten tegen RKC Waalwijk. "Dat is onderdeel van mijn cv. Als je mij haalt, weet je dat ik goals maak. De vraag is hoeveel. Dat hangt af van allerlei factoren. Het is altijd mijn doelstelling om gretig voor de goal te zijn. Dat zal ik ook morgen (zaterdag, red.) weer zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!