'Mogelijke veroordeling Promes kan flinke financiële strop worden voor Ajax'

'Mogelijke veroordeling Promes kan flinke financiële strop worden voor Ajax'

19 november - 10:30
Eredivisie 0 Reacties

Het Openbaar Ministerie vervolgt Quincy Promes voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Een woordvoerder van Spartak Moskou reageert op de mogelijke veroordeling.

Promes verruilde Ajax voor Spartak Moskou in februari 2021, nadat zijn rol onder Erik ten Hag bij de Amsterdammers steeds kleiner werd. Wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij in juli 2020, lag Promes onder een vergrootglas in Amsterdam.

"Promes is volledig gefocust op de komende wedstrijden" laat Spartak-woordvoerder Dmitry Zelenov weten aan het Russische medium Sport-Express. Hij laat weten dat de club alleen zal reageren op 'officiële verzoeken van de bevoegde autoriteiten' en voegt er aan toe dat dergelijke verzoeken tot op heden niet door de club ontvangen zijn.

Zelenov geeft aan dat de juridische en financiële risico's voor de Russische club beperkt zijn. "We hebben met Ajax afgesproken dat als Promes door een rechterlijke uitspraak niet in staat is aan zijn verplichtingen te voldoen, de transferovereenkomst wordt ontbonden. En dat alle geplande betalingen worden stopgezet."

Zo krijgt de transfer van Promes mogelijk een vervelend staartje voor Ajax. Bij de afspraken rondom de overgang bedong Spartak Moskou dat de transfersom van 8,5 miljoen euro in termijnen betaald zou worden. Bij een veroordeling zou Ajax kunnen fluiten naar de openstaande termijnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie