Nieuws

Slot duidelijk over Toornstra: 'Hij moet ook zijn rol uitvoeren zoals die nu is'

Slot duidelijk over Toornstra: 'Hij moet ook zijn rol uitvoeren zoals die nu is'

20-08-2022 07:50

Arne Slot verwacht niet dat Jens Toornstra deze transferzomer zal vertrekken uit Rotterdam. De Feyenoord-middenvelder kan niet rekenen op veel speelminuten, maar blijft aanvoerder bij de Stadionclub.

"Ik vind Jens een zeer waardevolle speler in onze selectie. Ik wil hem er heel graag bijhouden", zegt Slot vrijdag op de persconferentie. "Ik spreek veel met hem. Het gaat er niet alleen om wat ik wil, hij moet ook zijn rol willen uitvoeren zoals die nu is. Hoe hij daar precies in staat moet je aan hem vragen, maar dat Jens een waardevolle speler is, is voor mij helder."

Toornstra is ondans zijn geringe aantal speelminuten ook binnen de lijnen belangrijk voor Slot. "Uiteindelijk gaat het er altijd om of ze goed met hun rol kunnen omgaan. Als dat voor Jens niet meer zou gelden, is hij oud en wijs genoeg om dat aan te geven", vertelt de oefenmeester. "Als dat zo zou zijn, moeten we met elkaar kijken hoe we daarin verder willen gaan. Voor mij en de club is het helder dat we hem als een zeer waardevolle speler zien, zeker ook omdat hij hier al jaren zit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!