Wedstrijdverslag

Willem II wint door twee zondagsschoten, Kuijt en ADO zakken nóg dieper weg

Willem II wint door twee zondagsschoten, Kuijt en ADO zakken nóg dieper weg

19-08-2022 21:56 Laatste update: 22:16

De derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie ging vrijdagavond van start en stond weer garant voor een hoop interessante duels. Willem II won in eigen huis van Telstar door twee zondagsschoten van de Tilburgers, terwijl Dirk Kuijt met ADO Den Haag wéér geen punten wist te pakken. 

Willem II - Telstar 2-1

De Tilburgers waren de betere in eigen huis en kwamen met een prima schot van Matthias Verreth op voorsprong. Willem II had weinig te duchten van Telstar, maar kreeg in de tweede helft wel de gelijkmaker om de oren door Glynor Plet. Een kwartier voor tijd was het Max Svensson die besloot uit te halen bij een afvallende bal. Het schot belandde in de korte hoek en was haast identiek aan de openingstreffer van Verreth. 

Willem II kwam niet meer in gevaar, ondanks een reuzenkans van Telstar in de slotseconde, en pakt de eerste overwinning van het seizoen. De club is met vier punten terug te vinden op de tiende plaats. Telstar begint beduidend minder aan het seizoen en blijft op de zestiende plek steken met één punt.

MVV Maastricht - ADO Den Haag 3-1

ADO wist in de eerste twee speelronden nog geen punten pakken en trainer Kuijt moet gebrand zijn geweest om in Maastricht wél een goed resultaat neer te zetten. Het was na zeventien seconden echter raak voor MVV, waarmee de nachtmerrie van de Haagse club voorlopig voortduurde. De bezoekers verdedigden laconiek en Koen Kostons kon eenvoudig de 1-0 binnenschieten. Dertig seconden later werd het bijna 2-0, maar kon ADO op tijd herstellen. 

Mart Remans zorgde na ruim twintig minuten voor de 2-0, en menig ADO-fan zag de bui al hangen. Thomas Verheydt zorgde voor rust wel nog voor de aansluitingstreffer, waardoor het geloof enigszins terug was. In de tweede helft ging ADO nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de ploeg de deksel op de neus. Dailon Livramento profiteerde van een slippertje van Hugo Wentges en tikte de 3-1 binnen. Die klap kwam ADO niet meer te boven, ondanks het feit dat de ploeg de dertig schoten naderde. 

Kuijt en zijn ploeg staan na drie speelronden stijf onderaan, met nul punten uit drie wedstrijden. De club wist pas één keer te scoren en kreeg negen tegentreffers om de oren. MVV doet goede zaken en komt met zes punten op een zevende plek terecht. 

Overige uitslagen:

NAC Breda - Top Oss 1-0
Helmond Sport - FC Eindhoven 0-1
FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-1
FC Den Bosch - Roda JC Kerkrade 0-3

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!