Koeman krijgt trap na: 'Het team vertrouwde zijn ideeën niet meer'

Koeman krijgt trap na: 'Het team vertrouwde zijn ideeën niet meer'

18 november - 16:48 Laatste update: 16:51
Primera División 0 Reacties

Óscar Mingueza haalt een kleine maand na het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona genadeloos uit naar zijn oud-trainer. De multi-inzetbare verdediger stelt dat de Barça-selectie het vertrouwen in de Nederlander al een tijd was verloren.

Koeman werd het 1-0 verlies bij Rayo Vallecano fataal. Mingueza is van mening dat het van kwaad tot erger zou gaan, wanneer de Nederlandse oefenmeester wél mocht blijven zitten. "De kleedkamer had een verandering nodig. Er was een slechte sfeer. De spelers waren niet blij, dus dan heb je verandering nodig. Het team vertrouwde de ideeën van Koeman niet meer. We waren niet goed, zowel als individu niet en als collectief niet. Iedereen deed wat hij kan, maar we geloofden niet meer in wat we wilden", erkent de Catalaan vernietigend in gesprek met TV3.

Volgens Mingueza kan de weg omhoog onder Xavi Hernández worden ingezet. "Ik weet zeker dat Xavi ons vertrouwen gaat brengen. Het idee dat hij bedacht heeft is heel goed. Hij is de kleedkamer binnengekomen met een goede basis. De spelers geloven in wat hij zegt. Ik weet zeker dat dingen nu zullen veranderen en ik denk niet dat we twee à drie maanden hoeven te wachten om die verbeteringen te zien", besluit hij over zijn nieuwe coach.

Zaterdag zit Xavi voor het eerst op de bank als trainer. Barcelona speelt dan de stadsderby tegen Espanyol. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie