Transfernieuws

Excelsior haalt oude bekende binnen: Van Duinen tekent vierjarig contract

Excelsior haalt oude bekende binnen: Van Duinen tekent vierjarig contract

19-08-2022 19:16

Excelsior heeft vrijdag een opmerkelijke slag geslagen op de transfermarkt. Mike van Duinen is opnieuw een Kralinger en tekent een vierjarig contract in Rotterdam. 

Dat meldt Excelsior via de officiële kanalen. Van Duinen speelde tussen 2016 en 2018 al bij Excelsior en destijds wist de club zich te handhaven in de Eredivisie. Technisch manager Niels van Duinen, de broer van de voetballer, stelt dat de komst niets te maken heeft met het feit dat de twee familie zijn. "Mike stond al langer in de belangstelling van de club. Vorig seizoen trainde hij hier in de voorbereiding korte tijd mee om zijn conditie op peil te houden en Excelsior wilde hem destijds al graag vastleggen, maar Mike koos toen voor een buitenlands avontuur in Griekenland. Toen ik hier binnenkwam stond hij al op het lijstje van de technische staf", meent de technisch manager. 

"Wij waren in elke linie nog op zoek naar iemand met karakter en ervaring. Na Yassin op het middenveld past ook Mike past perfect in dat plaatje, ook omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan", vervolgt Niels van Duinen. "Bovendien heeft hij niet alleen ervaring op het hoogste niveau, maar hij kent ook de club goed doordat hij hier eerder heeft gespeeld."

Mike van Duinen is zelf blij zich weer een Kralinger te mogen noemen. "Excelsior is een ambitieuze club die graag vooruit wil en die stappen door hard werken wil zetten. Dat past goed bij mij, dat is in het verleden wel gebleken. In mijn eerste periode konden we door keihard werken goede resultaten neerzetten. Ook toen hadden we een gretige groep en een hecht team, waardoor we goed konden presteren", stelt de voetballer op de clubsite

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!