Kieft kijkt met gemengde gevoelens terug: 'Van Gaal en Hoek maken elkaar gek'

Kieft kijkt met gemengde gevoelens terug: 'Van Gaal en Hoek maken elkaar gek'

18 november - 16:37
Nederland 0 Reacties

Louis van Gaal heeft tijdens de afgelopen interlandperiode een goede indruk gemaakt op Wim Kieft. De bondscoach belandde in een rolstoel door een val van de fiets, maar leidde desondanks Oranje vanuit een skybox naar een WK-ticket.

"Zoiets kan natuurlijk gebeuren", vertelt Kieft bij 'Koffie met Kieft' van Veronica Inside over het incident van Van Gaal. "Maar gek genoeg maakte hem dat sympathieker. Hij zat natuurlijk onder de medicijnen, waardoor je wat gelijkmatiger wordt", stelt hij met een schaterlach. "Buiten de anatomieles die hij gaf over zijn heup, valt er nooit een speld tussen te krijgen als Van Gaal het over voetbal heeft."

Wel keek Kieft met gefronste wenkbrauwen naar de keeperskwestie bij Oranje. Mark Flekken was door Van Gaal aangewezen als tweede doelman, waardoor alles erop wees dat de SC Freiburg-goalie zijn interlanddebuut zou maken tegen Noorwegen. Toch koos de bondscoach voor de ervaring van Jasper Cillessen, die in eerste instantie 'derde doelman' was. 

"We denken dat alles wat Van Gaal zegt, een doel dient. Maar ik denk gewoon dat Van Gaal en Frans Hoek (keeperstrainer, red.) elkaar knettergek maken en tegen elkaar hebben gezegd dat ze de nieuwe Edwin van der Sar hebben ontdekt. Mij was Flekken nog niet zo opgevallen. Uiteindelijk kozen ze toch voor Cillessen. Gelukkig schoten de Noren niet één keer op doel. Die konden echt niet voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie