'Man van 10 miljoen' wil transfersom waarmaken bij PSV: 'Dan zou ik direct spelen'

'Man van 10 miljoen' wil transfersom waarmaken bij PSV: 'Dan zou ik direct spelen'

18 november - 16:27
Eredivisie 0 Reacties

Maximiliano Romero wil zijn beloftes na drie jaar eindelijk inlossen bij PSV. De spits staat te popelen om meer minuten in de hoofdmacht te maken, al moet hij het voorlopig stellen met speeltijd bij Jong PSV.

In 2018 kwam Romero voor tien miljoen euro naar Eindhoven, maar mede door blessureleed staat de teller op acht optredens en één schamele goal in het eerste elftal. "Als ik het voor het zeggen heb, zou ik direct spelen, maar dat is een beslissing die de trainer (Roger Schmidt, red.) moet maken", stelt hij vol zelfvertrouwen in gesprek met ESPN. "Het heeft ook even de tijd nodig, want ik kom net terug van een blessure. Het is ook moeilijk om na zo'n heftige kruisbandblessure weer helemaal terug op mijn oude niveau te komen."

Het najaar van 2020 is voor Romero een periode om snel te vergeten, aangezien hij wéér een zware knieblessure opliep. Tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog te maken met een terugslag gedurende zijn revalidatie. "In de vijfde maand kreeg ik een nieuwe blessure in dezelfde knie. Dat heeft mij flink teruggeworpen in mijn herstel. Daarvoor maakte ik vooruitgang, maar ineens kreeg ik een blessure aan mijn meniscus, waardoor ik terug bij af was."

Romero zit echter niet bij de pakken neer en werkt zich de longen uit zijn lijf bij Jong PSV onder leiding van Ruud van Nistelrooy. "Alles wat hij tegen mij zegt, neem ik voor de volle honderd procent ter harte", licht de 22-jarige Argentijn, voor wie de Nederlander een idool is, toe. "Als hij voor bijvoorbeeld Manchester United op zondagmiddag speelde, was het in Buenos Aires tien of elf uur 's ochtends. Als ik opstond, keek ik die wedstrijd. Altijd als hij een penalty benutte was er een commentator in Argentinië, die bij zijn doelpunt zong. Daar is mijn fascinatie voor Van Nistelrooy ontstaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie