Transfernieuws

ADO Den Haag heeft beet: Elia keert na veertien jaar terug in de Hofstad

ADO Den Haag heeft beet: Elia keert na veertien jaar terug in de Hofstad

18-11-2021 16:05 Laatste update: 16:07

ADO Den Haag bevestigt: Eljero Elia keert terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. De 34-jarige aanvaller tekent een contract tot het einde van dit seizoen bij de Haagse club.

Zo keert Elia na veertien jaar terug bij ADO. De kans is groot dat de vleugelspeler vrijdag al bij de wedstrijdselectie zit voor het uitduel met Telstar. De dertigvoudig international trainde al twee maanden mee bij ADO, al kon zijn transfer nog niet officieel gemaakt worden door de overnameperikelen in Den Haag.

"Vanaf het moment dat ik ben aangesloten op het trainingsveld, voelt het vertrouwd om weer terug te zijn bij de club", steekt Elia van wal op de clubsite. "Ik heb de afgelopen twee maanden gewerkt aan mijn fitheid en ik hoop nu ook in de wedstrijden iets toe te kunnen voegen. In eerste instantie natuurlijk met mijn spel, maar ook door het team te helpen met mijn ervaring."

Elia was na zijn vertrek bij FC Utrecht clubloos. Nadat de aanvaller uit Den Haag vertrok speelde hij achtereenvolgens voor FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord en Istanbul Basaksehir. Op zijn palmares staat onder meer de WK-finale van 2010 en het landskampioenschap met Feyenoord in 2017.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!