Wedstrijdverslag

FC Twente verliest van Fiorentina, maar leeft nog dankzij treffer van Cerny

FC Twente verliest van Fiorentina, maar leeft nog dankzij treffer van Cerny

18-08-2022 23:01 Laatste update: 23:10

FC Twente heeft het heenduel met Fiorentina met 2-1 verloren. De ploeg van Ron Jans kende een slechte start in Italië, maar het tweeluik ligt nog helemaal open.

Na een minuut spelen kwam Twente al op achterstand tegen de Italianen. Nicolas Gonzalez werd helemaal vrij gelaten en kon makkelijk binnen koppen. Fiorentina leek geen genoegen te nemen met een 1-0 voorsprong en drukte de ploeg van Ron Jans continu achteruit. Na een half uur spelen viel dan ook de terechte 2-0. Arthur Cabral tikte goed binnen na een scherpe voorzet van Riccardo Sottil.

Twente had in de eerste helft weinig in te brengen tegen Fiorentina, maar kwam in het tweede bedrijf beter uit de verf. Vaclav Cerny mocht invallen van Jans en wist na 64 minuten het net te vinden voor de Tukkers: 2-1. Door de aansluitingstreffer leeft Twente nog en ligt de returnwedstrijd volgende week helemaal open.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!