Van Bommel nog altijd ongeslagen met Antwerp dankzij late gelijkmaker in Istanbul

18-08-2022 22:02 Laatste update: 22:03

Royal Antwerp FC is op de valreep ontsnapt aan een nederlaag in de Conference League. De ploeg van Mark van Bommel wist in de slotfase de gelijkmaker aan te tekenen tegen Istanbul Basaksahir en voorkomt daarmee de eerste nederlaag van het seizoen.

Vincent Janssen was afwezig vanwege een schorsing, maar nieuwe aankoop Jurgen Ekkelenkamp stond wel aan de aftrap. De oud-Ajacied die overkwam van Hertha BSC kreeg in het eerste bedrijf een goede kans op zijn eerste treffer in dienst van Antwerp, maar kreeg de bal net niet langs doelman Babacan. Op wat kleine kansjes van de Turken na, bracht de eerste helft weinig spektakel met zich mee.

Na rust was het zelfde spelbeeld zichtbaar. De Turken beloonden zichzelf en kwamen via Mounir Chouiar op een 1-0 voorsprong. Basaksehir leek de wedstrijd naar zich toe te trekkken, maar in minuut 88 was daar Dinis Almeida. De verdediger kopte raak en zette zo de 1-1 op het scorebord. Dit was ook tevens de einduitslag. Volgende week kan Van Bommel zich met Antwerp in de returnwedstrijd plaatsen voor de groepsfase van de Conference League.