Nieuws

Schuurs: 'Ik ga de deur uit als iemand die Amsterdamse bluf heeft geleerd'

Schuurs: 'Ik ga de deur uit als iemand die Amsterdamse bluf heeft geleerd'

18-08-2022 21:00 Laatste update: 21:07

Perr Schuurs verruilt Ajax voor Torino en hoopt in de Serie A wekelijks te mogen spelen. De centrale verdediger verlaat Aax met pijn in het hart, maar heeft erg veel zin in zijn nieuwe avontuur.

"Ik heb hier gewoon een hele mooie tijd gehad", vertelt Schuurs tegenover Ajax TV. "Veel mooie momenten meegemaakt, veel jongens leren kennen en vrienden gemaakt. Dat is toch het lastige aan voetbal, dat je iedereen moet verlaten. Ik heb de keuze gemaakt om op deze leeftijd elke week te spelen. Dit was een hele mooie kans en een mooi plan in een fantastische competitie, vooral voor verdedigers."

Schuurs heeft wel even getwijfeld om te vertrekken uit Amsterdam. "Tuurlijk, Ajax is een fantastische club, de top van Europa. Als je dan kijkt naar de concurrentie moet je realitisch zijn en kijken wat je kansen zijn. Ik heb gesprekken gehad met de trainer en de club. Het was heel positief om te horen dat ze me wilde houden, maar voor mij was het gewoon heel belangrijk dat ik elke week negentig minuten ga spelen. Ik kwam als klein jongetje binnen en ik ga de deur uit als iemand die de Amsterdamse bluf heeft geleerd", besluit Schuurs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!