Nieuws

Alderweireld trots om aanvoerder te zijn: 'Ik hoorde nog geen klachten'

Alderweireld trots om aanvoerder te zijn: 'Ik hoorde nog geen klachten'

18-08-2022 12:48
0

Zijn terugkeer in de Belgische competitie is tot nu toe een succes. Toby Alderweireld werd door trainer Mark van Bommel direct tot aanvoerder gebombardeerd en bewijst dat hij het niveau nog aan kan. De verdediger is trots om zijn ploeg te leiden.

Royal Antwerp FC staat bovenaan in de competitie en maakt zich op voor de wedstrijd tegen Basaksehir om een ticket voor de groepsfase van de Conference League. In gesprek met De Telegraaf is Alderweireld tevreden over de manier waarop hij de ploeg helpt. "Ik ben niet gearriveerd alsof ik het voetbal heb uitgevonden. De jongens voelen dat ook wel, anders hadden ze me nooit geaccepteerd als aanvoerder. Ik ben trots dat de coach mij vroeg om die rol op te nemen. Ik hoorde nog geen klachten."

De oud-Ajacied houdt geen rekening met het scenario dat Antwerp verliest tegen Bakasehir, maar benoemt dat de club op meerdere fronten actief is. "Wij gaan er alles aan doen om de poulefase te bereiken. Lukt dat niet, dan moeten we niet ineens alles overboord gooien. Kijk, ’t is niet omdat we nu 12 uit 4 hebben dat je de loftrompet moet bovenhalen. Maar evenmin moet je panikeren als het eens tegenslaat. We hebben een langetermijnvisie, daar moeten we aan vasthouden."

De Belg is niet teruggekeerd om het rustiger aan te gaan doen. Hij verwacht van zichzelf elke week tot het uiterste te gaan. "Ik kom niet uitbollen. Als ik er niet voor zou leven zoals ik in het buitenland deed, dan zou dat honderd procent effect hebben op mijn prestaties. Zo zit dat in mijn hoofd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie