Nieuws

'De kassa rinkelt in Sittard: fiks bedrag van transfersom Schuurs naar Limburg'

'De kassa rinkelt in Sittard: fiks bedrag van transfersom Schuurs naar Limburg'

18-08-2022 09:23

Fortuna Sittard zal de situatie rondom Perr Schuurs met grote aandacht volgen. Mocht de Ajax-verdediger daadwerkelijk voor dertien miljoen euro de overstap maken naar Torino, dan mogen de Limburgers twee miljoen euro bijschrijven, aldus De Limburger.

Die twee miljoen euro komt voort uit het doorverkooppercentage en de solidariteitsbijdrage die Fortuna heeft bedongen. De Limburgers zouden namelijk een doorverkooppercentage van vijftien procent hebben bedongen toen het Schuurs in 2018 aan Ajax verkocht. Dat percentage geldt over de winst na de doorverkoop, inclusief bonussen. Vierenhalf jaar geleden betaalden de Amsterdammers twee miljoen voor Schuurs.

Algemeen Fortuna-directeur Ivo Pfennings is blij met de financiële meevaller. "Hier doe je het voor", klinkt het. "We proberen spelers te halen die na één of twee jaar een nieuwe transfer kunnen maken waarbij wij recht hebben op een doorverkooppercentage. Als het dan ook nog een jongen uit de eigen jeugd betreft, is het helemaal super natuurlijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!