Nieuws

'Schmidt duwt Vertonghen richting uitgang: interesse uit Premier-League'

'Schmidt duwt Vertonghen richting uitgang: interesse uit Premier-League'

17-08-2022 20:50

Jan Vertonghen gaat Benfica mogelijk verlaten, meldt Het Nieuwsblad. De Belgische verdediger heeft geen basisplaats meer onder trainer Roger Schmidt en wil met het oog op het WK minuten maken.

De Belgische krant schrijft dat Vertonghen nadenkt over zijn toekomst. De ex-Ajacied staat naar verluidt in de belangstelling van verschillende Premier League-ploegen. Hij zou zelf wel oren hebben naar een terugkeer naar Engeland. Ook bij enkele Belgische topclubs wordt de situatie van de linksbenige centrale verdediger op de voet gevolgd.

Vertonghen zit al vier wedstrijden achter elkaar op de bank bij Benfica. Voormalig PSV-trainer Schmidt geeft in het hart van de verdediging de voorkeur aan de jonge Braziliaan Morato en aanvoerder Nicolás Otamendi. In 2020 tekende de Belg een driejarig contract in Lissabon, maar met het oog op het WK zou hij zijn laatste jaar graag willen uitdienen. De 35-jarige stopper eindigde met Benfica twee jaar achter elkaar op de derde plaats in de Portugese competitie en behaalde vorig seizoen de kwartfinale van de Champions League. Vertonghen speelde tot dusver 89 wedstrijden voor de Portugese grootmacht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!