Nieuws

Berghuis blijft leergierig ondanks leeftijd: 'Ik moet me nu anders oriënteren'

Berghuis blijft leergierig ondanks leeftijd: 'Ik moet me nu anders oriënteren'

18-11-2021 09:50

Steven Berghuis wordt volgende maand dertig, maar dat betekent niet dat hij uitgeleerd is in de voetballerij. De linkspoot voelt zich bij Ajax als een vis in het water en stelt dat zijn positiewisseling positief uitpakt. 

Aan het begin van het seizoen bestreek Berghuis nog de rechterflank bij Ajax, inmiddels is hij niet meer weg te denken op tien. "Voetbal is overal anders. Het ligt er aan wat voor trainer je hebt. Wat vraagt hij van je op welke positie speel je?", geeft hij aan in gesprek met Ajax Life. "Daarom vind ik deze fase leuk, omdat ik op een andere positie speel, waar ik nieuwe dingen leer. Ik heb geen zijlijn achter me en moet me anders oriënteren."

Die oriëntatiefase verloopt mede dankzij de Ajax-supporters vlekkeloos voor de geboren Apeldoorner. Berghuis is namelijk blij met hoe hij verwelkomd is in de hoofdstad. "Ja. Dat meen ik oprecht. Natuurlijk was het spannend hoe mijn overstap zou uitpakken, maar de goede ontvangst gaf me een steuntje in de rug en maakte de dingen gemakkelijker voor me. Natuurlijk moest ik de supporters overtuigen en nu nog steeds. Dat het zo positief uitpakt, had ik niet verwacht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!