Frenkie de Jong oogst kritiek: 'Hij liep altijd met een glimlach, nu minder'

Frenkie de Jong oogst kritiek: 'Hij liep altijd met een glimlach, nu minder'

Frenkie de Jong bevindt zich niet in de beste fase van zijn carrière. Tegen Noorwegen kon hij het verschil ook niet maken, zien de analisten bij Voetbalpraat op ESPN.

De middenvelder worstelt de voorbije periode zowel in clubverband als bij Oranje met zijn vorm. In het duel met Noorwegen gaf Louis van Gaal hem een uiterst verdedigende rol. "Ik dacht: als je hem zo gaat gebruiken, zet hem dan maar op de plek waar hij bij Ajax speelde en zet Marten de Roon daar neer. Dan komt hij in zijn kracht. Dit hadden wij ook nog wel kunnen doen", erkent Arnold Bruggink met enige ironie. De oud-PSV'er vindt dat De Jong steeds meer zeurt bij de scheidsrechter. "Bij Ajax mopperde hij ook vaak. Hij stond altijd vooraan bij de scheidsrechter."

"Hij wordt een beetje onderschat zonder bal. Hij onderschept ook veel ballen en is heel snel", vult Kees Kwakman aan. Ze hadden aandacht besteed aan Odegaard. Als hij de bal kreeg, moesten ze er bovenop zitten. Dat deed hij het beste. Verdedigend had hij een belangrijke taak, maar dat is jammer door het voetbal wat hij heeft."

Sjoerd Mossou onderkent de mening van Kwakman. "Bij Barcelona is er een hoop gezeik en dan kan ik me voorstellen dat je minder zin hebt. Bij Ajax zeurde hij ook wel vaker, maar liep hij wel met een glimlach over het veld. Dat is minder geworden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie