Nieuws

Brenet brengt ervaring bij Twente: 'Zoveel wedstrijden kort op elkaar vraagt veel'

Brenet brengt ervaring bij Twente: 'Zoveel wedstrijden kort op elkaar vraagt veel'

17-08-2022 15:58
2

Joshua Brenet kijkt uit naar het treffen met Fiorentina in de play-offs van de Conference League. De rechtsback van FC Twente heeft al de nodige ervaring in Europees verband en probeert dat over te brengen op zijn medespelers.

In zijn tijd bij PSV speelde Brenet tegen clubs als Atlético Madrid, Manchester United en Bayern München. Van een tweeluik tegen Fiorentina kijkt de rechtsback van de Tukkers dan ook niet raar op. "Ik heb aardig wat Europees voetbal achter mijn naam staan, maar dat geldt voor meer spelers", aldus Brenet tegenover De Telegraaf. "Met z’n allen proberen we de jongens voor wie het wel allemaal nieuw is, te ondersteunen. Ze hebben er nu al aan geproefd tegen Cukaricki. Zoveel wedstrijden kort achter elkaar vraagt veel."

Brenet probeert zijn ervaring over te brengen op de groep. "Het is goed om even bij elkaar te zitten en als ervaren jongens aan te geven wat ervoor nodig is om een dubbel programma af te werken. Om dat goed te doen, moet je voldoende rust nemen en op je voeding letten. Over dat soort dingen hebben we het onderling."

Komende donderdag speelt FC Twente uit in Florence tegen Fiorentina. Het eerste duel in de play-offs voor de Conference League gaat om 21.00 uur van start.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie