Nieuws

Tadic hoopt Oranje in Qatar te ontlopen: 'Ik heb er veel vrienden spelen'

Tadic hoopt Oranje in Qatar te ontlopen: 'Ik heb er veel vrienden spelen'

18-11-2021 09:30
0

Dusan Tadic kan zijn geluk niet op, nadat hij Servië met een goal en assist hoogstpersoonlijk langs Portugal schoot en daarmee een direct WK-ticket veiligstelde. De captain kijkt vooruit naar het najaar van 2022.

De wedstrijd in Lissabon is volgens Tadic een wedstrijd voor de eeuwigheid in Servië. "Wij wonnen eerder van grote landen, maar in een onderling duel zo'n groot voetballand als Portugal met al zijn sterren verslaan, uitschakelen in hun huis en kwalificeren voor het WK was een geweldige prestatie. Echt een schitterende belevenis voor ons", stelt de Ajacied tegenover De Telegraaf. Tadic is blij dat hij zijn verantwoordelijkheid kon nemen tegen de Portugezen. "Dat is ook mijn plicht als ervaren speler en aanvoerder, er staan als je team je nodig heeft."

Daags na de plaatsing van Servië volgde Nederland, het tweede voetballand van Tadic. "Het Nederlands elftal hoort op het WK, evenals Servië", geeft hij ruiterlijk toe. Nooit eerder stond de oud-speler van FC Twente en FC Groningen tegenover Nederland. Als het aan hem ligt, wordt daarmee tot na het WK gewacht. "Ik hou van Nederland en wil graag een keer tegen Oranje spelen, want dat heb ik nog nooit mogen beleven. Maar elkaar op het WK moeten uitschakelen… Ik heb veel vrienden in Oranje spelen. Dan liever andere grote landen verslaan in Qatar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie