Nieuws

PSV en Gebrands accepteren voorstel: 'We zijn blij dat we daar nu onder vallen'

PSV en Gebrands accepteren voorstel: 'We zijn blij dat we daar nu onder vallen'

18-11-2021 09:21

PSV drong lange tijd aan op een competitiestop, maar legt zich neer bij het besluit om 'gewoon' door te voetballen tot 3 december. Toon Gerbrands is content dat de Eindhovenaren gecompenseerd worden door de overheid.

De Brabantse club kwam op voor de belangen van het publiek en vreesde zelf voor een groot omzetverlies, waardoor Gerbrands en co. een competitiestop als enige uitweg zagen. Nu moet de club het alsnog stellen zonder publiek tegen Vitesse en Sturm Graz, al krijgt PSV wel een compensatie vanuit de overheid. "Dat was een paar dagen geleden niet het geval en we zijn blij dat wij daar nu onder vallen", erkent de algemeen directeur in gesprek met het Eindhovens Dagblad

Gerbrands ontkent dat PSV voorstander van een competitiestop was, door de vele blessuregevallen in de selectie. "Geen excuses. Onze coach (Roger Schmidt, red.) en de bestuurders hebben dat ook nergens gemeld. Wij richten ons nu op de wedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. Onze staf is bezig om het team daarop goed voor te bereiden."

PSV speelt achtereenvolgens thuis tegen Vitesse en Sturm Graz en uit tegen sc Heerenveen. Op 4 december zou het stadion, mits de maatregelen niet verlengd worden, vol kunnen zitten als de ploeg thuis aantreedt tegen FC Utrecht. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!