Transfernieuws

BILD: Anderlecht wil Zirkzee opnieuw verlossen van de bank van Bayern München

BILD: Anderlecht wil Zirkzee opnieuw verlossen van de bank van Bayern München

17-08-2022 11:45

RSC Anderlecht gaat opnieuw proberen om Joshua Zirkzee aan zich te binden. De club uit Brussel ging afgelopen seizoen ook al met Zirkzee aan de haal en zou dat nu weer willen bewerkstelligen. De Nederlandse spits heeft overigens genoeg opties.

Dat meldt BILD. Ondanks het vertrek van Robert Lewandowski komt Zirkzee ook dit seizoen niet in de plannen voor van Bayern München-trainer Julian Nagelsmann. De 21-jarige aanvaller mag vertrekken uit Duitsland. Anderlecht zou Zirkzee na de succesvolle huurperiode van vorig seizoen definitief over willen nemen.

De paars-witten krijgen flinke concurrentie vanuit de Bundesliga, weet het Duitse media. FC Augsburg, VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach zouden allemaal wel oren hebben naar de komst van Zirzkee. Ook van uit de Premier League zou er interesse zijn, maar om welke clubs dat precies gaat is niet bekend.

Vorige week kwam ook naar buiten dat een stap naar de Eredivisie tot de mogelijkheden van Zirkzee behoort. Het ED bracht dat PSV voorzichtig aan de komst van de Nederlander denkt. Welke club hem ook overneemt, het één-jarige contract zal moeten worden afgekocht voor een bedrag tussen de vijftien tot twintig miljoen euro.

Mocht een transfer van Zirkzee naar Anderlecht er komen, dan is de spitspositie rijkelijk gevuld in Brussel. Eerder werd het grote talent Fábio Silva al gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!