Nieuws

'Vormer mag vertrekken bij Club Brugge: drie Eredivisiesubtoppers ruiken hun kans'

'Vormer mag vertrekken bij Club Brugge: drie Eredivisiesubtoppers ruiken hun kans'

17-08-2022 11:25

Ruud Vormer staat aan de vooravond om te vertrekken bij Club Brugge, maar hoeft naar alle waarschijnlijkheid niet lang en ver te zoeken naar een nieuwe club. FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen zouden de middenvelder graag willen laten terugkeren in de Eredivisie.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Na acht jaar trouwe dienst in België zou trainer Carl Hoefkens – de opvolger van de naar Ajax vertrokken Alfred Schreuder – Vormer niet meer nodig hebben. Dat heeft het Nederlandse subtop-trio de gelegenheid gegeven om te informeren bij het management van de controleur.

Vormer is een interessante optie voor de clubs, maar die moeten een aantal dingen tegen elkaar afwegen. De Nederlander zou gratis de deur uit mogen lopen bij Brugge, maar zou niet te veel in willen leveren van zijn huidige salaris. Volgens HLN zou er een constructie mogelijk zijn dat de Belgische kampioen nog een deel van zijn salaris doorbetaalt.

Het is niet zo dat vast staat dat Vormer uit België moet vertrekken. Tegen het eind van het verstrijken van de transferdeadline zal er meer duidelijkheid komen. Utrecht, Vitesse en Groningen moeten dus nog even geduld hebben.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!