Nieuws

Bosz krijgt Lyon op de rit: 'Ik vond dat ik mijn ploeg wakker moest schudden'

Bosz krijgt Lyon op de rit: 'Ik vond dat ik mijn ploeg wakker moest schudden'

18-11-2021 09:07

Waar het Peter Bosz bij zijn voorgaande clubs vrij vlot lukte om zijn speelstijl te implementeren, ging dat bij Olympique Lyon niet over één nacht ijs. De Nederlander had twijfels of het überhaupt zou lukken in Frankrijk.

Bosz beleefde namelijk een stroeve start bij Lyon. "In onze beginperiode in Lyon hebben we met onze staf tegen elkaar gezegd: gaat dit de eerste keer worden dat we onze speelstijl niet erin geslepen krijgen?", erkent hij in gesprek met Voetbal International. "Dat probleem zat vooral in intensiteit, qua jagen en omschakelen." De voormalig Ajax-trainer foeterde na een aantal mindere resultaten openlijk in de media richting zijn spelers. "Ik vond dat ik mijn ploeg wel moest wakker schudden. Ik heb geen namen genoemd, want ik zal nooit iemand individueel afvallen. In de voorbereiding hadden we wel wedstrijden gewonnen, maar over de uitvoering was ik niet tevreden."

Olympique Lyon zet langzaam de weg omhoog in en staat nu vier punten achter een Champions League-plaats. Perspectief ziet hij volop. "Bij Borussia Dortmund heb ik meegemaakt dat spelers gingen rebelleren, omdat zij vonden dat ze er slecht uitzagen in mijn speelwijze. Dat heb ik hier niet gezien. Maar het is wél zo dat hier de afgelopen jaren op een andere manier is gespeeld." Bosz haalt zijn gelijk vooralsnog uit data. "Wij weten vanuit mijn periode in Duitsland wat qua fysieke data nodig is om zo te spelen. Dat was in het begin een wereld van verschil. Nu zitten we op diezelfde waardes."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!