Dani Alves weet de spotlights op zich gericht bij terugkeer in Camp Nou

Dani Alves weet de spotlights op zich gericht bij terugkeer in Camp Nou

17 november - 14:53 Laatste update: 15:00
Primera División 0 Reacties

Dani Alves is woensdag als nieuwe aanwinst officieel gepresenteerd bij FC Barcelona. Onder luid gejuich van de fans werd de Braziliaan welkom (terug) geheten.

Na verblijven bij Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo, keert Dani Alves nu dus weer terug op het oude nest. De excentrieke Braziliaan liet zich bij zijn presentatie gelijk gelden door Camp Nou op slippers te betreden. In 2008 deed de 119-voudig international van Brazilië dit ook al eens.

Niet veel later ging Dani Alves door zijn knieën en rook hij aandachtig aan het veld van Camp Nou. De Braziliaan sprak vervolgens de volgende woorden: "Ruikt naar Camp Nou. Ruikt naar prijzen. Ruikt naar bekers." De extravagante persoonlijkheid gaat bij Barça spelen met rugnummer 8. Hij heeft voor dit nummer gekozen als hommage aan voormalig Barcelona-sterren Hristo Stoichkov en Andrés Iniesta.

Met Dani Alves hoopt trainer Xavi de weg omhoog in te zetten. De meest ervaren prijzenpakker van de wereld moet ervoor zorgen dat bij FC Barcelona oude tijden herleven. De Braziliaan heeft tot medio 2022 getekend, met een optie voor nog een seizoen. De 38-jarige rechtsback is vanaf 1 januari inzetbaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie