Goal Di Mariá aan de basis van Juventus-winst, Napoli opent met vijfklapper

15-08-2022 23:23

Het nieuwe Serie A-seizoen is naar behoren begonnen voor Juventus en Napoli. De Oude Dame won met 3-0 van Sassuolo, terwijl de club uit Napels een overtuigende 2-5 uitzege boekte tegen Hellas Verona. De twee clubs delen nu de koppositie in Italië.

Juventus – Sassuolo 3-0

Bij Juventus stonden er met Angel Di Mariá en Bremer twee nieuwe zomeraankopen in de basiself. Via eerstgenoemde kwam de Oude Dame na vijfentwintig minuten voetbal op voorsprong. Na een puike voorzet van Alex Sandro was het de Argentijn die de bal via een stuitervolley over de doelman tilde. Vlak voor rust werd de score zelfs verdubbeld: Dusan Vlahovic faalde niet van elf meter en bepaalde de ruststand op 2-0.

Na de thee was het opnieuw Juventus dat in de aanval ging. Net als vlak voor rust was het Vlahovic die de voorsprong naar een comfortabele 3-0 wist te tillen. De Serviër die vorig seizoen voor ruim tachtig miljoen euro werd binnengehaald, is het seizoen dan ook meer dan lekker begonnen.

Hellas Verona – Napoli 2-5

Naast Juventus kwam er maandagavond nog een Italiaanse titelkandidaat in actie. Napoli mocht aantreden tegen Hellas Verona. De Napolitanen namen deze zomer afscheid van een hoop oud gedienden: het tijdperk van Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne en Dries Mertens zit erop. Daar was uiteindelijk niet heel veel van te merken.

Verona gaf in eerste instantie nog wat tegengas, maar de ploeg uit Napels walste in de tweede helft over de Noord-Italianen heen. Na het laatste fluitsignaal stond de einduitslag van 2-5 op het scorebord. Namens de thuisploeg namen Kevin Lasagna en Thomas Henry de doelpunten voor hun rekening, namens de uitploeg waren er vijf verschillende doelpuntenmakers: Khvicha Kvaratshkelia, Victor Osimhen, Stanislav Lobotka, Piotr Zielinksi en Matteo Politano waren de namen.