Nieuws

Feyenoord-talent voor één jaar naar Limburg: 'Wil deze groei doortrekken bij Roda'

Feyenoord-talent voor één jaar naar Limburg: 'Wil deze groei doortrekken bij Roda'

15-08-2022 17:09 Laatste update: 17:11

Roda JC mag komend seizoen gebruik gaan maken van Lennard Hartjes. Het 19-jarige talent van Feyenoord wordt tijdelijk in Kerkrade gestald om de nodige ervaring op te doen in de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord ziet in Hartjes een groot talent dat in de toekomst in De Kuip kan gaan spelen. Dat vertrouwen lieten de Rotterdammers dit jaar nog blijken door zijn contract te verlengen tot 2025. Normaal gesproken zou de controlerende middenvelder voor de beloften uitkomen, maar in dat elftal kan hij zich niet echt meten op een niveau dat aan dat van Roda tipt.

Hartjes doorliep de afgelopen twee seizoenen de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar tot een echte doorbraak in de hoofdmacht van Feyenoord kwam het nog niet. Wel maakte hij al zijn officiële debuut voor de Rotterdammers. In de voorronde van de Conference League van afgelopen seizoen mocht hij minuten maken tegen FC Luzern en later in de groepsfase van het toernooi kreeg hij nog de kans tegen Maccabi Haifa.

Hartjes reageert verheugd op de clubsite van de Limburgers: “Doordat ik afgelopen seizoen mee mocht trainen met het eerste elftal bij Feyenoord, merk ik dat mijn eigen spelniveau omhoog is gegaan. Deze groei wil ik doortrekken en ik denk dat ik dat het beste kan doen bij Roda JC.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!