Nieuws

Volgend hoogtepunt voor Memphis: Oranje-aanvaller is MVP in kwalificatiereeks

Volgend hoogtepunt voor Memphis: Oranje-aanvaller is MVP in kwalificatiereeks

17-11-2021 13:55

Nu de Europese kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar erop zitten, is duidelijk geworden dat Memphis Depay de meest waardevolle speler van de kwalificatiecampagne is geworden. Hij laat onder meer Harry Kane en Robert Lewandowski achter zich.

De aanvalsleider van Oranje, afgelopen dinsdag nog trefzeker in het beslissende duel met Noorwegen, eindigt op twaalf goals en zes assists. De speler van FC Barcelona kan zodoende uitstekende statistieken overleggen. Geen andere speler kwam in de buurt van het moyenne van Memphis.

Kane schroefde, mede dankzij zijn vier treffers in de 0-10 overwinning van Engeland op San Marino, zijn productiviteit op naar twaalf doelpunten. Daarnaast gaf de sterspeler van Tottenham Hotspur twee assists.

Op de derde plek eindigde Robert Lewandowski. De Pool wist acht keer het net te vinden en fungeerde vier keer als aangever. Ook PSV-aanvaller Eran Zahavi is in de top-vijf terug te vinden met acht goals en twee assist namens Israël. Aleksandar Mitrovic, die Servië zondag - in extremis - ten koste van Portugal naar het WK in Qatar schoot, is op de vijfde plaats geëindigd met acht goals en een assist.

Na de kwalificatie van Oranje voor het WK in Qatar, is dit persoonlijke hoogtepunt een nieuwe opsteker voor Memphis. De 27-jarige aanvaller staat nu op 38 treffers in dienst van het Nederlands elftal en hoeft alleen nog Robin van Persie (50 goals), Klaas-Jan Huntelaar (42 goals) en Patrick Kluivert (40 goals) voor zich te dulden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!